Un dels plànols de Flix fets per l'enginyer militar francès Beaulieu durant la Guerra dels Segadors (1642-1650)

dimarts, 19 de setembre del 2017

Arquitectes de l'AADIPA visiten la central hidroelèctrica i la Colònia Fàbrica


Dissabte pasat 16 de novembre, al matí, un grup d'arquitectes de l'Agrupació d'Arquitectes per a la Defensa i la Intervenció en el Patrimoni Arquitectònic (AADIPA) van efectuar una visita a les instal·lacions de la central hidroelèctrica de Flix i seguidament a la Colònia Fàbrica.
En arribar a la central hidroelèctrica foren rebuts pel primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Flix Francesc Barbero. A continuació realitzaren la visita que fou conduïda pel tècnic de la central Alfonso Agustí. Els membres de l'AADIPA van poder contemplar diverses dependències de la central i també la resclosa.
Posteriorment es van desplaçar a la Colònia Fàbrica. La visita s'inicià al menjador del Casino, on foren rebuts pel president de l'Associació La Cana, Jaume Masip. Després, Cristina Ferrús, guia turística de La Cana, explicà la història de la Colònia, mostrant al mateix temps els plafons de l'exposició que l'associació dedicà a aquesta urbanització. Tot seguit s'efectuà la visita per diversos indrets de la Colònia Fàbrica, amb les explicacions de l'arquitecte Antoni Vilanova, membre de l'AADIPA i especialista en colònies industrials.













1 comentari: